Blog

Com dissenyar per sublimació full print?

Un dels problemes principals que em trobo quan les colles em demanen assessorament, és que hi ha molt desconeixement i confusió sobre com funcionen els diferents mètodes d’estampació que hi ha al mercat, i sobretot, encara hi ha més desconeixement sobre quins requisits ha de tenir un disseny per poder-lo estampar, depenent de la tècnica triada.

Si teniu un dissenyador dins la colla, és important que conegui bé la tècnica d’estampació triada per a produir el marxandatge. Si no teniu dissenyador, us recomanem que en busqueu un d’especialitzat en aquest camp, per a estalviar-vos problemes o sobrecostos imprevistos d’última hora.

En aquesta entrada us parlaré de com dissenyar samarretes per a ser estampades en sublimació full print:

La sublimació és una tècnica d’estampació similar al transfer, però que només és apta per a peces de teixit sintètic. (Actualment hi ha peces sintètiques amb tacte semblant al cotó). S’imprimeix el disseny en un paper transfer, i aquest paper es planxa sobre el teixit. En el cas de la impressió “full print”, s’estampen les peces del patronatge del teixit (mànigues, camalls, frontals, dors…) i després de l’estampat es cus la peça. D’aquesta manera es pot imprimir tota la peça sencera, incloent-hi les costures també. Amb aquest sistema es personalitzen moltes equipacions esportives, per exemple.

  • Impressió a tot color, similar a la DTG. Els requisits tècnics per a fer el disseny, són els mateixos que hem explicat per a l’estampació a tot color.
  • Demana les plantilles del patronatge de la peça al teu proveïdor. Com les peces del teixit s’estampen abans del cosit d’aquesta, és millor que demanis la plantilla del patronatge al teu proveïdor, i que facis en disseny adaptant-te a aquesta plantilla.


Exemple de samarreta esportiva en sublimació “full print”

Si pertanys a una colla de folkclore o cultura popular (gegants, bestiari, balls populars, diables, castellers…) i voleu fer samarretes per a vendre. Et recomano que et descarreguis gratuïtament la meva guia “Els 10 errors comuns quan es fan samarretes per a vendre”. Us pot ser molt útil!.

Publicacions relacionades